30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Gebze'de fuhuş operasyonu

GEBZE Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ‘Koli' adını verdiği operasyonda, fuhuş yaptıkları iddiasıyla 11'i travesti olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ahlak Masası ekipleri, Gebze'nin çeşitli yerlerinde fuhuş yaptıkları belirlenen işyerlerine sabah saatlerinde baskın düzenledi. 4 ayrı mahalledeki adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda aralarında 11 travesti, 1 transseksüel, 5 hayat kadını ve bunları pazarladığı öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Polisin yaklaşık 1 ay süren takibi ardından yaptığı operasyonda fuhuşa teşvik, yer temin etme ve aracılık etme suçlarına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan, F.G., M.O., N.İ., S.Ü., A.M., Y.G., G.M., K.G., D.Y., M.G., S.A., A.Y., L.N., Y.G., N.A., G.K., M.A.G., T.C. ve İ.C., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

Gözaltına alınan travestilerden 7'sinin bir evi, diğer 4'ünün bir başka evi ortaklaşa kullandıkları ve 40 YTL karşılığında ilişkiye girdikleri tespit edildi. Gözaltına alınan diğer hayat kadınları ile de bağlantıları oldukları belirlenen homoseksüeller toplu fuhuşlarda yüzde 25 oranında indirime gittikleri ve müşterileri ‘Koli' olarak tanımladığı belirlendi.

Bu kişilerin fuhuşu kaldıkları evlerde gerçekleştirdikleri için apartman sakinlerine rahatsızlık verdikleri belirtilirken gözaltına alınan zanlılar için ek süre alındığı ve operasyonunun genişletilerek sürdüğü belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 18:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?