2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gebze'de işsizlik protestosu

Gebze ilçesinde, işten çıkartılmalar protesto edildi. 

Gebze Sendikalar Birliği'nin düzenlediği mitingde, kriz, işsizlik ve zam protesto edildi.
 
Osman Yılmaz Mahallesi Trafo kavşağı mevkiinde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Mitingde konuşan Gebze Sendikalar Birliği Dönem Başkanı Şerafettin Koç, ABD kaynaklı başlayan ve dalga dalga bütün dünyaya yayılan bir krizle karşı karşıya olduklarını söyledi. Ancak ortada bir kriz yokken bile kimi işverenlerin kriz ticareti yaparak dış borçlarını devlete yıkmaya ve işçileri işsiz bırakma yoluna gittiğini anlatan Koç, şöyle konuştu: "Dün devletin ekonomik alandan çekilmesini isteyenler bugün devletin müdahalesini istiyor. Bugüne kadar kriz dönemlerinde fatura işçi, memur, emekli, çiftçi kısaca dar gelirli vatandaşlar tarafından ödenmiştir. Şimdi de krizi bahane ederek işçinin parasına göz dikenler, krizin faturasını işçiye ödetmeye çalışanlar var. Bunlar önce katlarından, yatlarından, alıştıkları beş yıldızlı lüksten vazgeçmeye başlamalıdır."
Kriz döneminde istihdamın korunması gerektiğini anlatan Koç, "Krizi gerekçe göstererek işçi çıkarımlarının önlenmesi şarttır" ifadelerini kullandı. 

Mitinge Türk-İş, Hak-İş, KESK ve kamu sendikalarına mensup işçiler, farklı siyasi partiler, çeşitli sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 18:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?