8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Gebze'de lojistik deposunda yangın

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki lojistik firmasının deposunda yangın çıktı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki uluslararası bir lojistik firmasının deposunda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İnönü mahallesindeki Taşıt Araçları Yan Sanayi Organize Sanayi Bölgesi'nde bulanan uluslararası bir lojistik firmasının yaklaşık 30 bin metrekarelik deposunda henüz belirlenemeyen nedenle saat 17:00 sularında yangın çıktı. Yangına, Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri ile çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

BİNANIN ÇÖKME TEHLİKESİ DE VAR

Yoğun duman nedeniyle yangına bir süre uzaktan müdahale etmeye çalışan itfaiye ekipleri, iş makineleriyle depo duvarlarını delerek alevlerin tamamen sardığı depodaki yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Bu arada çelik konstrüksiyon olması nedeniyle çökme tehlikesi de bulunan depo çevresinde güvenlik şeridi oluşturan polis ekipleri de çevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaşmaları yönünde uyarıyor.

DEPODAKİ PARFÜMERİ ÜRÜNLERİ PATLAMIŞ

Depoda parfümeri ürünlerinin depolandığı bildirildi. İçinde binlerce ton tütün ve tütün mamulleri, parfüm ve köpek mamaları olmak üzere bir kısmı ithal, sevkiyat için bekleyen ürünlerin yanmakta olduğu bildirildi.

Depo içerisindeki kimyasal parfümeri malzemelerinin patlayarak yandığı yangında can kaybı bulunmadığı ancak büyük çapta maddi hasar oluştuğu, gelen haberler arasında.

 

AA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 19:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?