30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Gebze'de mazot kaçakçılığı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde emniyet ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 2 ton kaçak mazot ele geçirilirken, gemilerden kaçak mazot alan 2 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine dün akşam Darıca Beldesi Bayramoğlu Mahallesi sahilinde 54 LF 135 plakalı minibüsü durdurarak arama yaptı. Araçta yapılan aramada, özel olarak yapılan 3 tonluk depoların içinde yaklaşık 2 ton kaçak mazot ile mazotları doldurmaya yarayan bazı aparatlar ele geçirilirken, araçların içindeki K.A. (26) ile G.D. (37) isimli şahıslar polis tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındı. 

Zanlılardan K.A.'nın, daha önceden de mazot kaçakçılığıyla hırsızlık ve ruhsatsız silah bulundurma gibi çeşitli suçlardan dolayı sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Mazotların ele geçirildiği minibüse ve mazotlara polis tarafından el konulurken, zanlıların kaçak mazotları İstanbul Bağcılar'da bulunan kamyon garajında, kamyon şoförlerine ucuz fiyattan sattıkları tespit edildi. Zanlılar, sorgularını müteakip, bugün mazot kaçakçılığı suçlamasıyla savcılığa sevk edildi. 

Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 16:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?