5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gebze'de öğrenci servisine saldırı

GEBZE'DE ÖĞRENCİ SERVİSİNE SOPALI SALDIRI

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir öğrenci servisine sopalı saldırıda bulunuldu.

Işık Turizm'e ait Zeynel Pekdemir yönetimindeki 41 P 3587 plakalı otobüs, Chrysler İlköğretim Okulu öğrencilerini evlerine götürdükten sonra otoparka dönerken, İbrahimağa Caddesi üzerinde bir grup tarafından durduruldu. Ellerindeki sopalarla otobüse saldıran 168 KOOP yöneticilerinin de içinde bulunduğu 15 kişilik grup otobüsün kapısını zorla açtırdıktan sonra içeri girdi. İçerdeki koltuk, takometre, teyp otobüsün çeşitli parçalarını kırarak ağır zarar veren grup, daha sonra şoförü de dövmeye kalkıştı.

Kooperatif yöneticilerinden birinin araya girmesi ile linç edilmekten son anda kurtulduğunu anlatan şoför Pekdemir, "Aracın önünü kesip durduklarında trafikte hata yaptığımı zannettim. Daha sonra kapıyı zorla açtırdılar. İçeri girdiklerinde ben başımı kollarımın arasına alıp koltuğa sığındım. Aracıma büyük zarar verdiler. Çok şükür bana bir şey yapmadılar. Bana ilk saldırdıklarında çok korktum. Allah'tan arabada çocuk yoktu. Yoksa şok geçirebilirlerdi" dedi.

Chrysler İlköğretim Okulu'ndaki ihaleyi aldıklarını belirten Işık Turizm'in sahibi Harun Karabel, "Biz ihaleyi aldıktan sonra rakip kooperatif yönetimi sürekli bizi tehdit ediyor. Okuldan çekilmemizi istiyorlar. Bizi sürekli ölümle tehdit ediyorlar. Bu son olaydan sonra adli makamlara suç duyurusunda bulunduk. Tek tesellimiz öğrencilerin otobüste olmadığı bir saatte olayın gerçekleşmesi. Mahkemeye müracaatta bulunduk. Yetkililerden bu zorbalığa bir son vermelerini istiyoruz" dedi.

GEBZE'DE ÖĞRENCİ SERVİSİNE SOPALI SALDIRI
GEBZE'DE ÖĞRENCİ SERVİSİNE SOPALI SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 18:00:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 18:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?