5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gebze'de suç örgütüne darbe

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 15 ayrı olaya karıştıkları ve örgütlü olarak hırsızlık yaptıkları tespit edilen şebekeyi çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, "suç işlemek için örgüt kurma, üye olma, teşekkül halinde hırsızlık, hırsızlık malını satın alma, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve iş yeri kurşunlama" olaylarına karıştıkları tespit edilen 22 kişiye Gebze ve İstanbul'da önceki gün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon neticesinde Ü.F, G.S, M.Ö, T.Ö, C.S, R.U, B.S, M.F, S.Y, R.Y, C.G, M.C, E.E., S.Y, S.Y, Ş.C, M.E, H.A, V.Ö, İ.C, O.Ö. ve İ.U isimli 22 şahıs gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin çeşitli tarihlerde Gebze ile çevre il ve ilçelerde 13 işyerinden ve inşaat alanlarından hırsızlık olayına karıştıkları, bir iş yerini kurşunladıkları ve 15 ayrı olaya karıştıkları belirlendi. Zanlıların son olarak piyasa değeri 200 bin TL'yi bulan 61 adet değişik ebatlarda oto lastiği, jant ile inşaat yapımında kullanılan 151 adet playwood ve 30 adet ondülin çaldıkları tespit edildi. Zanlıların üzerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca ele geçirilirken, suçta kullanıldığı öğrenilen 3 adet midibüse mahkeme kararıyla el konuldu.

Zanlılardan 7'si ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 15'i adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 13:42:04
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?