2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gebze'de zehirli atık iddiası

Gebze'ye bağlı Pelitli köyünde evlerinin 10 metre ilerisine hafriyat adı altında zehirli madde döküldüğünü iddia eden bir vatandaş savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Çayıraltı mevkii yeni mezarlık yolu üzerinde Orman Müdürlüğ'üne ait bir araziyi 49 yıılığına kiraladığı iddia edilen İzyap şirketi tarafından evinen metre ilersine hafriyat adı altında zehirli atık döküldüğünü ileri süren Vural Sömerli savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sömerli, "İZYAP firmasına ait bir kamyon saat 20:30 sıralarında evimin 10 metre ilersinde bulunan hafriyat sahasına plastik variller ve naylon torbalar boşalttı. Naylon torbaların içinden beyaz sıvı bir madde dökülüyordu. Bunları toprağın altına gömerek üzerini kapattılar. Telefonla görüntü almaya çalışırken engellendim. Bunların zehirli ve kimyevi madde olabileceğini tahmin edip Şekerpınar Jandarma Komutanlığı'nı aradım. Jandarma buraya gelip görüntü ve resim çekti gitti. Şahıslar döktükleri atıkları tekrar 34 EHS 12 plakalı bir kamyonete kepçe ile atarak buradan uzaklaştı" diye konuştu. 

Yetkili tüm makamlara başvurduklarını söyleyen Sömerli, bu maddelerin zararlı olduğunu iddia etti. 

Jandarma ekipleri tarafından alınan numunelerin TÜBİTAK'a gönderildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?