30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Gebze'de zincirleme kaza

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, hatalı şerit değiştirme yüzünden akşam saatlerinde meydana gelen zincirleme kazada 1 kişi hafif şekilde yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre kaza D-100 Karayolu'nun Gebze Mevkii Omtaş Fabrikası önünde 22.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan İzmit istikametine gitmekte olan Mustafa Cihankır yönetimindeki 16 AB 779 plakalı konfeksiyon malzemesi yüklü kamyonet, Omtaş Fabrikası önüne geldiğinde, sol şeritten hatalı bir şekilde aniden sağ şeride girmek istedi. Bu sırada aynı istikamette gitmekte olan Cemalettin Çetinkaya (39) idaresindeki 34 JV 608 plakalı kum yüklü kamyon, önünde hatalı şerit değiştiren kamyonete, yolun kaygan olması sebebiyle de duramayarak arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan ve sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet, bariyerlere çarparak devrildi. Bu sırada kaza yapan araçlara, aynı istikamette gitmekte olan Cemal Baysal (27) idaresindeki 51 KN 156 plakalı ilaç yüklü kamyon da çarparak, zincirleme kazaya sebep oldu. 

Kaza sırasında yolun boş olması, olası bir faciayı engellerken, büyük bir şans eseri ölen kimsenin olmadığı kazada, sadece devrilen kamyonetin sürücüsü Mustafa Cihankır hafif şekilde yaralandı. Yaralı sürücü olay yerine gelen bir ambulansla, Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası D-100 Karayolu'nun Ankara istikameti yaklaşık 2 saat süreyle trafiğe kapalı kaldı. D-100 Karayolu'nun kapalı bulunduğu zamanlarda ise trafik servis yolundan verildi. Kaza yapan araçların yoldan kaldırılması üzerine trafik yineden normale döndü. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 09:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?