5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gebze'deki İsrail zulmüne son!

34 PLAKALI SERVİS ŞOFÖRLERİ D-100'Ü TRAFİĞE KAPATTI

İstanbul plakalı servis araçlarının şoförleri, İstanbul-Kocaeli sınırında D-100 karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.

Vergilerini ödeyip, servis aracı için gereken her türlü evrakları tam olmasına rağmen Kocaeli sınırlarında kendilerine 'P' plakası olmadığı gerekçesiyle yüksek cezalar kesildiğini söyleyen servis şoförleri, rahatça seyahat edebildikleri son nokta olan İstanbul-Kocaeli il sınırına kadar gelerek, burada D-100 karayolunu uzun süre trafiğe kapattı. Dertlerini anlatmak için Kocaeli'den bir yetkili gelmesini isteyen servis şoförleri, her şeyi göze aldıklarını söyleyerek, yolun ortasında oturma eylemi yaptı.

Eylem sırasında 'İl sınırına hayır', 'Gebze'deki İsrail zulmüne son', 'Hani bu ülkede eşitlik vardı', 'Biz korsan değiliz' ve 'Başbakanım duy sesimizi' yazılı dövizler taşınıp çeşitli sloganlar atıldı. Servisçi esnafı, "Biz vergi levhası olan ticari araç sahipleriyiz. Bizim bütün yol belgelerimiz var. Bize korsan muamelesi yapılıyor. Madem biz korsanız, niye bu devlet bize bu ticari belgeyi veriyor? Biz Gebze sınırına girdiğimiz zaman sanki İsrail sınırına girmiş gibi korkuyoruz. Nasıl oluyor da ruhsatında yolcu taşıma amaçlı yazan bir araca korsandan işlem yapıp 15 gün bağlıyorlar?" diye konuştu.

Tuzla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uzun süre servis şoförlerini ikna etmeye çalıştı. Servis şoförlerine yaptıkları eylemin amacına ulaştığını, seslerini duyurmayı başardıklarını söyleyen yetkililer, daha fazla devam etmeleri halinde haksız duruma düşeceklerini ve polisin zor kullanmak zorunda kalacağını ifade etti. Eylem olaysız şekilde sona erdi.

Eylemciler yoldan geçen Kocaelili servis şoförleri tarafından da kornalarla desteklendi. Gebze Servisçiler Dernek Başkanı Bülent Işık da eyleme destek vermek üzere esnafın yanına geldi.

34 PLAKALI SERVİS ŞOFÖRLERİ D-100'Ü TRAFİĞE KAPATTI
34 PLAKALI SERVİS ŞOFÖRLERİ D-100'Ü TRAFİĞE KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:23:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?