30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Gebzeli pazarcılar eyleme hazırlanıyor

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, Yenimahalle'de kurulan ve ilçenin büyük ve en önemli pazarlarından bir olan "Salı Pazarı"nın, tarihi ve yerinin değiştirilmesi üzerine, olaya tepki gösteren pazarcı esnafı, bu karardan vazgeçilmediği takdirde pazar kurmayarak eylem yapmaya hazırlanıyor. 

Gebze'nin Yenimahalle Fatih Caddesi'nde, salı günleri tezgah açan pazarcı esnafı, caddedeki alt ve üstyapı çalışmaları nedeniyle, aylar önce geçici olarak başka bir caddeye yönlendirildi. Bunun üzerine cumartesi günleri Menderes Caddesi'nde, salı günleri ise Adem Yavuz Mahallesi'nin Adem Yavuz Caddesi'nde, tezgah açan pazarcı esnafı, aylardır doğru düzgün iş yapamadıklarını belirterek, pazar yerlerinin ve tarihlerinin tekrar değiştirilmesini istediler. Adem Yavuz Caddesi'nde, salı günleri açılan pazar nedeniyle iş yapamaz duruma gelen pazarcı esnafı, salı günleri kurulan bu bölgedeki pazarın Menderes Caddesi'nde, Menderes Caddesi'nde cumartesi günleri kurulan pazarın ise, aynı gün Adem Yavuz Caddesi'nde açılmasını istiyorlar. 

Yaklaşık 5 aydır sıkıntı yaşayan pazarcı esnafını ziyaret eden, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaddin Erattır ve yönetim kurulu üyeleri, pazarcıların dertlerini dinledi. Bölgedeki pazar kurma günlerinin ters olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Erattır, "Adem Yavuz Mahallesi'nde salı günleri kurulan pazara, halk fazla ilgi göstermiyor. Pazar kurulan caddenin, merkezi bölgeye uzak olmasından dolayı, vatandaş da bu durumdan şikayet ediyor. Özellikle alışveriş yapan vatandaşlar, ağır yükle yokuş olan yolları çıkmakta zorlanıyor. Adem Yavuz Mahallesi'nde 5 aydır tezgah açıyoruz. Ancak birçok esnafımız, saatlerce siftah bile yapamıyor. Hatta iş yapamadığından dolayı, hiç tezgah açmayan esnafımız bile var. Burada cumartesi günleri pazar kurulmasını istiyoruz. Salı günleri vatandaş işinde gücünde oluyor. Salı günleri ise Menderes Caddesi pazar kurulması için en uygun cadde. Çünkü halk burada daha rahat alışverişini yapabiliyor" dedi. 

Pazarcılar Odası yönetimi, pazarcıların dertlerini dinledikten sonra, randevu alabilmesi durumunda en kısa zamanda, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan'a yaşanan sıkıntıyı anlatmayı kararlaştırdı Ancak görüşmeden, pazarcı esnafının istediği yönde bir sonuç alınamaması durumunda, Adem Yavuz Mahallesi'nde salı günleri tezgah açılmaması gündeme gelecek.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 18:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?