5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gebzeliler sanayi üniversitesi istiyor

GEBZELİLER SANAYİ ÜNİVERSİTESİ İSTİYOR

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 13 OSB'yi bünyesinde barındıran Gebze'nin sanayi üniversitesine çok ihtiyacı olduğunu belirterek, "Belediye olarak üzerimize ne düşerse yerine getirmeye hazırız" dedi.

Başkan Adnan Köşker, Gebze'nin sanayi üniversitesine ihtiyacı olduğunu, Avrupa'da sanat okulları ve meslek yüksek okullarının normal üniversitelere göre değerli olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de maalesef tam tersi bir durum söz konusu. Sanat okullarının önü kesilmiştir. Bugün mesleki eğitimler yapan üniversiteler kurulamamıştı yani ihtisas üniversiteleri kurulamamıştır" diye konuştu.

Gebze'nin 13 OSB'ye sahip olduğunu kaydeden Köşker, "Gebze 45 vilayetten büyük bir ilçe. Dolayısıyla böyle bir yerde sanayi üniversitesine ihtiyaç var. Bu ne alanda faydalı olacaktır diye soracak olursak, bir fabrika kurulacağı zaman o fabrikada çalışabilecek elemanlar yetiştirirler. Bu da verimliliği ve kaliteyi artırıyor. Biz bunu önemsiyoruz ve geç kalınmış bir şey olduğunu söylüyoruz. Sayın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihet Ergün'ün gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir Gebzeli olarak en kısa sürede sanayi üniversitesinin kurulmasını arzu ettiklerini bildiren Köşker şunları söyledi:

"Biz belediye olarak elimizden ne geliyorsa her an katkı sunmaya hazırız. Zaten her gelen yatırımlara açığız. En kısa sürede yapılmasını ümit ediyoruz. Gebze'nin üniversiteye çok ihtiyacı var. Ekonomik olarak ciddi katkı sağlar. Sosyal yapıyı geliştirme alanında da önemli. Okumuş kitlenin daha fazla yaygınlaşması, burada kültürel birleşimin olması şehirleşme bilincinin de oluşmasını sağlar. Az olan güvenlik meselesini tamamen ortadan kaldırır. Üniversite gençliği gecenin geç saatlerine kadar dolaşan bir kesimdir".

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 13:23:05
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 17:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?