6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Genç girişimciler iş hayatına adım attı

GENÇ GİRİŞİMCİLER İŞ HAYATINA İLK ADIMI ATTI

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

MARKA ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan 30 girişimci sertifikalarını MARKA binasında düzenlenen törenle aldı. Düzenlenen törene MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, İl Genel Meclis Başkanı Ali Ayaz, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı İbrahim Keleş ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde yaptığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri ajansın faaliyet gösterdiği 5 ilde düzenlendi ve toplam 724 başvuru gerçekleşti. Başvurular başta girişimcilerin hazırlamış oldukları projelere ve bu projelerin ne kadar yenilikçi olduklarına göre değerlendirilmiştir. Bunun yanında projenin hayata geçirilebildiği, iş fikrinin KOSGEB hibeleri ne kadar paralel olduğu, girişimcide mevcut olan sermaye katkısı, girişimcinin iş fikriyle ilgili tecrübesi gibi kriterlere göre de feğerlendirmeler yapılarak toplam 150 iş fikri seçildi” dedi.

Girişimciler arasında bulunan ve sertifikasını almaya hak kazanan Ali Tüzün projesini anlatarak, “Ben Eskişehir’de doğdum. Zor şartlar altında büyüdüm. Kocaeli Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bilgiler bölümü bitirdim. Projem de tıbbi ve Aromatik bitkiler labratuvarı üzerine olacak” dedi.

KOTO Başkanı H. İbrahim Keleş yaptığı konuşmada girişimcilerden kayıt parası almayacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan katılımcılar Ali Ayaz, İbrahim Keleş ve Erkan Ayan'ın elinden kendilerine iş dünyasının kapılarını açan sertifikaları aldılar.

GENÇ GİRİŞİMCİLER İŞ HAYATINA İLK ADIMI ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 15:55:04
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 00:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?