3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Genç iletişimciler yarıştı

Saraybahçe Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile iletişim fakültesi öğrencileri arasında gerçekleştirilen kısa metrajlı film yarışması sonuçlandı.

Üniversitelerin iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik yarışmaya 39 başvuru oldu. İzmit’te ilk kez gerçekleştirilen yarışmaya, beklenenin üstünde bir katılım olduğunu söyleyen Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, "Bu yarışmayı kent kültürünün gelişmesine ve kentlilik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla düzenledik. Bu projede bize destek veren Kocaeli Üniversitesi'ne teşekkür ederiz" dedi.

Başkan Yenice, kent kültürünün gelişmesi konusunda üniversite, sivil toplum örgütleri ve basın yayın kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya devam edeceklerini de söyledi.

Dereceye girenler

Yarışma sonunda Galatasaray Üniversitesi'nden Evren Toparlak "İstanbul varmış..İstanbul yokmuş.." isimli filmiyle birinciliği elde ederken, Fırat Üniversitesi'nden Sercan Kebribar "Her neyse" isimli filmiyle ikinci, Münih Üniversitesi'nden Emre Koca da "Dünyanızı temizleyin"" isimli filmiyle üçüncülüğü elde etti.

Tunç Başaran, Faruk Teber, Ragıp Savaş, Müzeyyen Ünal, Nihar Pösteki ve Mehmet Arslantepe’nin seçici üyeliğini yaptığı kısa metrajlı film yarışmasında birinciye 2 bin 500 YTL ve kamera, ikinciye bin 500 YTL ve üçüncüye de 800 YTL ödül verilecek. Yarışmada dereceye giren filmler 17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Dolphin İş Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi’nde kamuoyuna sunulacak.

 

Saraybahçe Belediyesi
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 19:57:30
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 10:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?