6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Gençlerin şarj sırrı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Samanlı dağlarında ormanlık alanda kaybolan, yaklaşık 10 saat süren çalışmalar sonucu kurtarılan gençlerden Emre Sezer, ''Ölmeyi hiç düşünmedim. En kötü ihtimalle biraz daha dinlendikten sonra yola koyulacaktık'' dedi.

Jandarma, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, itfaiye ve AKUT ekiplerince, iş makinelerinin yardımıyla kar kalınlığı 2 metreyi bulan ormanlık alanda yaklaşık 5 kilometre yol açılıp, 2.5 kilometrelik mesafe de yaya olarak katedilerek kurtarılan Emre Sezer ve Yılmaz Topal, sağlık kontrolünden geçirildikleri Kocaeli Devlet Hastanesinden ayrıldı.

Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, snowboard ile pistin dışına çıktıklarını ve yaklaşık 1 kilometre kaydıktan sonra bulundukları vadiye düştüklerini söyledi.

Vadiden çıkma çabalarının sonuç vermediğini ifade eden Sezer, mahsur kaldıkları vadide sürekli hareket ederek ısınmaya çalıştıklarını, cep telefonunun biten bataryasını kıyafetlerine sürterek çalıştırmaya çabaladıklarını ve bu sayede arkadaşlarını arayıp yardım isteyecek kadar telefonu açık tutmayı başarabildiklerini kaydetti.

Kurtarma ekiplerinin sesini ilk duyduklarında çok heyecanlandıklarını dile getiren Sezer, kurtarılış sürecini şöyle anlattı: ''İlk sesin gelmesi çok uzun sürdü. Ses geldikten sonra da benim düşüncem bu yolun nasıl çıkılacağıydı. Ses gelmesi önemli değildi çünkü gelenler de yaya olarak geliyordu. Ölmeyi hiç düşünmedim. En kötü ihtimalle biraz daha dinlendikten sonra yola koyulacaktık. İlk ses geldikten sonra 1,5 saat ses gelmedi. Bu bizi tedirgin etti. Telefonları bir şekilde çalıştırmanın peşine düştük, aynı yöntemle çalıştırarak ve fotoğraf makinemizin flaşından faydalanarak kurtarma ekiplerini yönlendirdik.

AA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 13:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?