5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gerçeği aratmayan tatbikat

İTFAİYEDEN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, KORDSA fabrikasının acil müdahale ekiplerine gerçeğini aratmayan tatbikatla eğitim veriyor.

Eğitim için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki eğitim alanında uygulama platformu oluşturuldu. Fabrikadan 280 kişilik acil müdahale ekibi, 30'ar kişilik gruplar halinde eğitim almaya başladı. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi.

Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti. Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı.

Gruplar, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü. Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi. 2009 yılında kurulan KOBİTEM Eğitim Alanı içinde arama kurtarma, kimyasal sızdırmalarla mücadele ve arındırma, trafik kazası simülatörü ve LPG tanklarına müdahale simülatörü gibi eğitim malzemeleri yer alıyor. Bugüne kadar birçok kamu ve özel kuruluşlara eğitim veren İtfaiye Eğitim Merkezi, eğitim programlarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

İTFAİYEDEN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
İTFAİYEDEN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
İTFAİYEDEN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 11:24:01
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 11:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?