5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gesmek'e 700 yeni kursiyer

GESMEK'E 700 YENİ KURSİYER

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı GESMEK (Gebze Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları) bünyesinde faaliyet gösteren kursları ziyaret etti.

Başkan Köşker, geçtiğimiz günlerde başlayan ikinci dönem kurslarına yaklaşık 700 yeni kursiyerin kayıt yaptırdığını belirterek, "Birinci dönemde kayıt olanlarla birlikte kursiyer sayımız 4000'e ulaştı. GESMEK kaliteli eğitimi ve her kesime hitab eden kurslarıyla halka mal olmuş bir kurum haline geldi" dedi.

GESMEK'e olan ilginin kendilerini sevindirdiğini kaydeden Köşker, "GESMEK sadece sanat, meslek ve hobi öğretmekle kalmıyor, aynı zamanda gençlerimizin, kadınlarımızın ve her yaştan insanımızın sosyalleşmelerine katkıda bulunuyor. GESMEK, sanata, müziğe, el sanatlarına, geleneksel sanatlara ve değişik hobilere ilgi duyan vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirip, gizli kalmış kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlıyor. Bilhassa kadınlarımızın sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkıda bulunuyor, ufkunu açıyor. Bu anlamda GESMEK büyük bir sosyal projenin adıdır" dedi.

Öte yandan yaklaşık 40 branşta faaliyet gösteren GESMEK, ikinci dönemde 4 yeni kurs daha açtı. İlk defa açılan Almanca, halk oyunları, fotoğrafçılık ve ney kursları 4 ay sürecek. Haziran ayında sona erecek kurslar sonunda imtihan yapılacak ve başarılı olan kursiyerler MEB onaylı sertifika alacak.

GESMEK'E 700 YENİ KURSİYER
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 14:32:04
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 19:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?