2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

GESMEK'ten yıl sonu sergisi

Gebze Belediyesi'nin düzenlediği Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK) bünyesinde açılan kursların yıl sonu sergileri, kurs merkezindeki sergiyle devam etti. 

GESMEK merkezindeki kurs binasında açılan sergide konuşan Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, "Gebze'de son 4 yılda altyapıdan üstyapıya, parklardan sosyal etkinliklere kadar her alanda büyük bir değişim geçirdik. 

GESMEK kurslarında bu yıl 2 bin 700'ü aşkın kişinin eğitim gördü ve bu sayı son 4 yıl toplamında 10 bin öğrenciyi buldu. Özellikle bayanlar bu kurslarda bir yandan el becerilerini geliştirirken, bütün mahallelerde açılan kurslar vesilesiyle de bir sosyal ortam içine girdik" dedi. 

Kursların, halkın ilgisi olduğu müddetçe arttırılarak devam ettirileceğini ifade eden Pehlivan, okulların kapanmasının ardından da çocuklara yönelik olarak spor okullarının başlayacağını ve bu sayede çocukların sokaklarda başıboş kalmaktan kurtularak sevdikleri ve yetenekli oldukları sporları yapma imkanına kavuşacaklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Pehlivan ve diğer misafirler sergiyi gezerek, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Açılış törenine İbrahim Pehilvan'ın eşi Fahriye Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gökçe, Meclis üyeleri, kurs hocaları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide, kursiyerlerin hazırladığı dikiş-nakış, mefruşat, moda tasarım, takı tasarım ve ahşap boyama ürünleri sergileniyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 12:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?