2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gölcük Tabiat Parkı'nda ayı nöbeti

Doğal güzellikleri ile ünlü Gölcük Tabiat Parkı, göl kenarına inen ayılar nedeniyle akşam saatlerinde ziyaretçilere kapatıldı.


Son günlerde Gölcük Tabiat Parkı'nda akşam saatlerinde ayı görülmesi nedeniyle piknikçiler zor anlar yaşıyor. Bu nedenle Gölcük Tabiat Parkı, akşam saatlerinde ziyarete kapatıldı.


Göl kenarına gelen ayılar çevrede bulunan çöp bidonlarında yiyecek arıyor. Gece de göl kenarına gelen ayı tesisin bahçesindeki hortumu parçaladı ve çöp bidonlarında yiyecek bulduktan sonra ormanın içlerine doğru gitti.


Ayıların Gölcük'de bir alabalık üretim çiftliğine sık sık geldiği, havuzlardaki alabalıkları yediği belirtildi.


İşletme sahibi Mustafa Özkan, ayı nedeniyle akşam saatlerinden sonra iş yapamadığını ve müşterilerinin korktuğunu ifade ederek, “Müşterilerimiz bu bölgede ayı olduğunu öğrenmiş. Bu yüzden akşam saatlerinde artık tesisimizi kimse korkudan ziyaret etmiyor” dedi.


Özkan, ayının çelik tellerle çevrili olan kümeslere kadar girdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Ayı tavuklarımıza zarar vermesin diye çelik tellerle çevirdik kümesi, buna rağmen ayı 7 tane tavuğumuzu telef etti. Balıklara zarar vermesin diye havuzların boylarını yükselttim. Buna rağmen ayı iki günde bir çiftliğe geliyor ve karnını doyurmak için dolaşıyor. Geceleri ailemle birlikte av tüfeği ile sabahlara kadar nöbet tutuyoruz. Ayıyı korkutmak için havaya ateş ediyorum. Konuyu Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü yetkililerine anlattım ama çözüm bulamadık. Yetkililer ayıya zarar vermememi istediler. Ben bu konuda yetkililerden yardım istiyorum.”

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 11:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?