2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gölcük'te kalıcı işyerleri çöplüğü döndü

Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 depremi sonrası işyerleri yıkılan depremzeler için Gölcük'te yapılan kalıcı işyerleri çöplüğü döndü.

Şirinköy bölgesinde kalıcı konut bölgesinde yapılan işyerleri depremin üzerinden geçen 9 yıla rağmen hala boş duruyor. İşyerlerinin ilçe merkezine uzak olması nedeniyle rağbet görmezken işyerleri mekancılar tarafından adeta istila edildi.

Kimi işyeri sahipleri fazla ev eşyalarını bu dükkanlara koydu. Gecenin ilerleyen saatlerinde uçucu madde, alkol içen ve evleri olmayan vatandaşlar buralarda yatıp kalkmaya başladı. Bir çok dükkanın camları kırılırken bir çoğununda kalarifer peteği su boruları gibi malzemeleri çalındı. Pek çok kez yangınların çıktığı kalıcı işyerlerinin yakınında oturan vatandaşlarda bu konuya çözüm bulunmasını istiyor.

Kalıcı işyerlerinin temizliğinden sorumlu olan Hakkı Yalçın, "Geceleri buralarda kimlerin kaldığı belli değil. Sokak köpekleri bile buralarda kalıyor. Alkol alan vatandaşlar işyerlerini yakıyor. Burada 42 adet işyeri var. Ancak kimse gelip dükkanına bakmıyor. Biz temizliyoruz ama artık yetişemiyoruz. Her gün bir başka işyerinin kapısını camını kırıyorlar"dedi.

Kalıcı konutların bulundağu alanlara yapılan kalıcı işyerleri hak sahipleri tarafından fazla rağbet görmüyor. Gölcük dışında kalan bazı işyerleride bakımdan geçirilerek öğrenci yurdu yapılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?