6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Gölcük'te sandal alabora oldu

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir sandal alabora oldu, 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kurtarıldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde balık avlamak için denize açıldıkları fiber sandalın alabora olması sonucu kaybolan 2 kişinin cesedine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Kavaklı Mahallesi sahili açıklarında sandal alabora olunca kaybolan 46 yaşındaki deniz astsubay Selçuk Korkmaz ve 13 yaşındaki Hasan Fatihoğlu'nu aramak için olay yerine sahil güvenlik, deniz polisi ve Donanma Komutanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Denizin üzerinde ve altında yaklaşık 4 saat süren arama çalış maları sonucu kıyıdan 100 metre açıkta Fatihoğlu ve Korkmaz'ın cesedine ulaşıldı.
Askeri bota alınan cesetler, Donanma Komutanlığı Harp Filo Komutanlığı Limanı Poyraz Rıhtımı'nda ambulansa konuldu.

Korkmaz'ın cenazesinin Donanma Komutanlığındaki asker hastanesi morguna, Fatihoğlu'nun naaşının ise Gölcük Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan, Korkmaz'ın Donanma Komutanlığı Yıldızlar Deniz Üssü'nde astsubay olduğu öğrenildi.  Korkmaz ve Fatihoğlu'nun cenazelerin denizin altında sandal çapası ipinin bacaklarına dolanmış olarak bulunduğu belirtildi.

Bu arada, arama çalışmalarının devam ettiği sırada kıyıya gelerek beklemeye başlayan Fatihoğlu ve Korkmaz'ın yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.  Arama çalışmalarını olay yerine gelerek takip eden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık tutmak için fiber sandalla denize açılan 6 kişinin içinde bulunduğu sandalın kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta battığını söyledi.

Çevredeki balıkçıların 4 kişiyi kurtardığını, diğ er 2 kişiye ise ulaşılamadığını ifade eden Ellibeş, görüş mesafesinin 1 metreye kadar düş mesine rağmen ekiplerin çalışmaları sürdürdüğünü ve cenazeleri denizden çıkardığını ifade etti.
Mehmet Ellibeş, kurtarılan 4 kişi arasında yeğeni ve onun oğlunun da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Gölcük'te 6 kişinin balık tutumak için denize açıldığı fiber sandalın alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren Uğur Korkmaz, Murat Ellibeş, Furkan Ellibeş ve Ahmet Fatihoğlu çevredeki balıkçılar tarafından kurtarılmış, Selçuk Korkmaz ve Hasan Fatihoğlu'na ulaşılamamıştı.

AA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2011 Pazar 00:51:23
Güncelleme :7 Ağustos 2011 Pazar 01:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?