2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gönüllü kan bağışı kampanyası

Gebze'de "Bir hayat kurtarmak ister misiniz?" sloganı ile kan bağışçısı kampanyası başlatıldı. 

Eskiçarşı içindeki tarihi çeşme önünde açılan stantta, özellikle doğal afet sonrası doğabilecek kan ihtiyacını karşılamak için gönüllü kan bağışçısı kampanyası başlatıldı. "Bir hayat kurtarmak ister misiniz?" sloganı ile başlatılan kampanyada, bağışçı olmak isteyen kişilerin isimleri, kan grupları ve telefon numaraları alınarak listeler oluşturuluyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren Gebze Ülkü Ocakları Başkanı Adem Emre Aygün, "Burada herhangi bir durumda gönüllü olan kan bağışçılarının isimlerini, kan gruplarını ve telefonlarını alarak bir liste oluşturuyoruz. Bir hafta sürecek kampanya sonunda oluşacak listeyi ilgili kurumlara göndereceğiz. Özellikle bazı grupların çok az olduğunu ve bulunmadığını biliyoruz. Bu çalışmalarımız sloganımızdan da anlaşıldığı gibi hayat kurtarmak için. Kocaeli genelinde başlatılan bu kampanyada hedefimiz 45-50 bin gönüllü bağışçı bulmak. Gebze'de ise 2 binin üzerine çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

Kampanyanın ilk gününde Gebze'de 100 kişi gönüllü donör olurken, bunlardan beşinin az bulunan 0 Rh (-) grubu olduğu belirtildi. Kampanya bir hafta devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?