2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

GOSB ilk 500'e girdi

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) üretim yapan 16 firma İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer aldı. Söz konusu 16 firmanın 5'i "Türkiye'nin ilk 100 Sanayi Kuruluşu" içinde bulunuyor. 

Türkiye'nin en zengin iki ili İstanbul ve Kocaeli sınırında bulunan GOSB; üye profili, altyapı-üstyapı hizmetleriyle Türkiye'nin en büyük OSB'si olarak biliniyor. Toplam 200 parselde 37'si yabancı 116 firmanın üretim yaptığı GOSB'da ilk 500'de dereceye giren işletmeler şöyle: Aygaz, Habaş, Siemens, Yücel Boru, Arçelik-LG Klima, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Autoliv Cankor, Bilim İlaç, Betek Boya, Sarıtaş Çelik, Alarko Carrier, Keskinkılıç Gıda, İdeal Gıda, Teklas Kauçuk, Zf Sachs Süspansiyon Sistemleri, Basf Yapı Kimyasalları.
 
GOSB'da vergi rekortmeni firmalar da; Autoliv Cankor, Arçelik LG Klima, Hektaş, Erdemir, Teklas Kauçuk, Aromsa Besin, Dostel Makine, Uginox, Sandoz Grup, Arfesan Arkan Fren Elemanları, Belgin Madeni Yağlar, Rözmaş Makine, Foseco Döküm, Legrand Elektrik San. A.Ş. şeklinde sıralandı.

"GELECEK YILLARDA FİRMA SAYISI ARTACAK" 

GOSB Bölge Müdürü Güher Türker, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nden (GOSB) 500 Büyük firma arasına giren katılımcı sayısının her yıl artış gösterdiğini söyledi.
Türker, "Bu yıl 16 firmamızın yer alması bize gurur vermiştir. Halen GOSB'ta inşaat ve etüt aşamasında yer alan firmalarımızın hızla faaliyete geçmesiyle birlikte, gelecek yıllarda Türkiye'nin en büyükleri arasında daha çok sayıda GOSB katılımcısının yer alacağına inanıyoruz" dedi.

"ULUSLARARASI KURULUŞLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLİYOR" 

Türker, GOSB'da devam eden yatırımlar tamamlandığında istihdamın yaklaşık 45 bin kişiye çıkacağını vurguladı. Türker, GOSB'un fiziki altyapısı ve sunduğu hizmetlerin, gelişmiş ülkelerdeki endüstri parkları ile eş düzeyde, hatta bazı konularda daha da gelişmiş olması nedeniyle özellikle uluslar arası kuruluşlar tarafından tercih edildiğini kaydetti. 

İstanbul merkezli ve çok uluslu yabancı firmaların faaliyet gösterdiği GOSB'un, Gebze ilçesi ve Kocaeli ilinde kişi başına düşen milli gelir artışına önemli katkı yaptığını belirten Güher Türker, Kocaeli 2007 yılı Kurumlar Vergisi "İlk 100 Rekortmeni" arasında GOSB'dan 14 firmanın yer aldığını dile getirdi. 

Türker, ayrıca GOSB firmalarının sahip oldukları Çevre ödüllerine de dikkati çekerek en son, Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Büyük Ödülü'nü, GOSB'dan Autoliv Cankor Otomotiv Emniyet Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kazandığını hatırlattı.

"GOSB YATIRIMCILARIN FİNANSMANIYLA KURULDU" 

1986 yılında kurulan GOSB'da halen inşaatı devam eden 16, etüd aşamasında 63 firma bulunurken, 5 parsel rezerv halinde. GOSB dünyanın kredi kullanılmadan tamamen yatırımcıların finansmanıyla gerçekleşen, bünyesinde Teknopark'ı olan, yurtdışındaki OSB'lere know how, yurtiçindeki OSB'lere ise danışmanlık hizmeti veren ve yanı sıra çok sayıda ilki gerçekleştiren organize sanayi bölgesi. GOSB, Türk çağdaş resim sanatının önde gelen sanatçılarının eserlerinden oluşan resim koleksiyonuna ve Sanat Galerisi'ne sahip. Yönetim Merkezi ve Sosyal Tesisleri Akıllı Bina olarak tasarlanarak Türk mimarlık literatürüne girdi. GOSB'un aşlattığı projeleri arasında Endüstri Meslek Lisesi, TIR Parkı ve Akaryakıt İstasyonu, Merkezi Arıtma Tesisi, Denizli Göleti, Uluslar arası İş Oteli, Hastane, Bankalar ve İş Merkezi'nin genişletilmesi faaliyetleri bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?