3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Göstericiler üşüyünce...

İzmit’te 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayanlar soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşarken, sıcak çay içerek ısınmaya çalıştılar.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Kocaeli’nde bulunan partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri İzmit Belediye İşhanı önünde toplandı. Kalabalık, ellerindeki bayraklarla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan arama noktasına geldi.

Arama noktasına üzerindeki kartona "Biji Yek Gulan" yazıp arkasına asarak gelen bir genç ise polis tarafından içeri alınmak istenmedi. Polis ile tartışan genç ve arkadaşları "Üniversiteler bizimdir, polis defol" şeklinde slogan attı.

Genç, bir süre sonra polis tarafından arama noktasından geçirildi. Eyleme gelen çocuklar da polisin üst aramasından geçti. Üst araması yapılan gruplar daha sonra kutlamaların yapılacağı Perşembe Pazarı alanına yürüdüler.

Yürüyüş sırasında DEHAP Kocaeli İl Örgütü üyeleri ceplerinden nüfus cüzdanlarını çıkartarak havaya kaldırdılar. Ellerindeki nüfus cüzdanları ile alana yürüyen grup Kürtçe slogan attı.

Gruplar alanı doldururken, bazı sendika üyeleri soğuk havaya karşı çay içmeyi tercih etti. Havanın soğuk olması nedeniyle üşüyen üyeler bol bol çay içerek ısınmaya çalıştı. Kutlamalarda halay çeken gruplardan işçi partili bir bayan eline aldığı Atatürk portresi ile halay çekti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün geniş güvenlik önlemi aldığı ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları İzmit’te olaysız bir şekilde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 16:53:10
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 16:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?