2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Grup Başkan Vekili Ergün Kocaeli'de

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarını yerinde inceledi. 

Milletvekili Ergün'e incelemeleri sırasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti. Ergün incelemelerine çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü D-100 SEKA tünel geçişi ile başladı. 

Büyükşehir Belediyesi'nin kentin ufkunu açan projelere imza attığını söyleyen Ergün, tüneldeki çalışmaların aralıksız devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ergün, D-100 üzerindeki trafik akışını kesintisiz hale getirecek olan çalışmanın aynı zamanda kent ile deniz arasındaki seddi de ortadan kaldıracağını ifade etti. Öte yandan tünelde devam eden çalışmalarla ilgili Genel Sekreter Karaloğlu da Ergün'e bilgi verdi. 

Tünel çevresindeki yan yolların oluşturulduğunu, SEKA Camii ile gar asındaki yol bağlantısının yapıldığını ifade eden Genel Sekreter, böylece Hürriyet Tüneli'ndeki çalışmaların tamamlandığını kaydetti. Hürriyet Tüneli'nin bu hafta içinde araç trafiğine açılması bekleniyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla şehiriçi trafiğinin D-100 karayoluna bağlantısı sağlanmış olacak. Genel sekreter tünelin güney yan yolundaki çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Tünelin prekast kiriş montajının devam ettiği bilgisini veren Genel Sekreter Karaloğlu, tünelin tavanını oluşturacak bu çalışmanın da en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Karaloğlu yıl sonuna kadar D-100 İzmit Kent Geçişi'nin en önemli ayağını oluşturacak olan tünelin bitirileceğini de sözlerine ekledi. 

Ergün ve Büyükşehir yetkilileri daha sonra Bekirpaşa'nın içinden geçen ve kanal boyu olarak bilinen Adnan Menderes Bulvarı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Nihat Ergün, eski dere yatağının üzerini 4 şerit haline getiren Adnan Menderes Bulvarı'nın, Turan Güneş ile Demokrasi caddelerini birbirine bağlayacağını, bunun da trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi. Ergün, bulvarın, belde ve kent için büyük önem taşıdığını hatırlatarak, bulvarın aynı zamanda beldeye canlılık getireceğini ve trafik çilesine de son vereceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?