5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Günde 9 bin ton çöp topluyor

SÜPÜRGE ARACI GÜNDE 9 BİN ÇÖP TOPLUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin ana arter ve önemli noktalarındaki çöpleri temizleyen süpürge aracı günde 9 ton çöp topluyor. Temizlik aracı, ayrıca trafik kazalarında yere dağılan sıvı yağları da temizliyor.

Büyükşehir, yerlere atılan sıvı ve katı çöpleri toplamak için süpürge aracı ile hizmet veriyor. Süpürge aracı şehrin önemli noktaları ve ana arterlerinin temizlenmesine yardımcı oluyor. Günde yaklaşık 9 ton çöp toplayan süpürge aracı, yaklaşık 5 kilo ağırlığındaki çöpleri yerden alabiliyor. Araçta ikisi yanda, biri ise ön tarafta bulunan fırçalar bulunuyor. Fırçalar hem çöpleri vakum aracılığı ile alabiliyor hem de süpürme işlemini gerçekleştiriyor. Süpürge aracı su dolu haznesi sayesinde toz duman oluşmadan temizlik yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı olan süpürge aracı çift motor ve 8 vites olarak çalışıyor. Şehir merkezi D 100 ve kavşaklar ile şehir içi girişlerde, Gebze, Kandıra, Kerpe, Kefken ve köy bağlantı yollarında çalışmalar yapan süpürge aracı, kaza sonucu yere dökülen yağları da çöp deposuna aktarabiliyor. Bu aracın yanı sıra park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan diğer süpürge araçları da ihtiyaç halinde ilçelerde görev alıyor.

Ayrıca dezenfekte işinde de kullanabilen aracın çalışmaları vatandaşların memnuniyetini kazanıyor. Vatandaşlar insan gücüyle temizlenemeyecek çöplerin bu araç sayesinde ortadan kaldırıldığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 11:35:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 19:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?