30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

'Güzel Evim Güzel Kentim'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, görüntü kirliliğine son vermek amacıyla başlattığı "Güzel Evim Güzel Kentim" projesini hayata geçiriyor. 

Proje kapsamında İzmit merkezdeki Şehit Rafet Karacan Bulvarı pilot bölge olarak seçildi. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Kurulu yaklaşık bir buçuk ay süresince ana cadde üzerindeki binaları tek tek inceledi. Bu binalardan badanasız, sıvası dökülmüş ve kent estetiğini bozanlar belirlendi ve sahipleri ile temasa geçildi. Teknik çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kısa süre içinde projeyi gerçek anlamda hayata geçirecek boya ve tadilat çalışmalarına başlayacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, güzellik kavramının insanların çalışma hayatından psikolojisine kadar tüm yaşamına etki ettiğini söyledi. Temiz ve güzel bir çevrenin buna etki yaptığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu "Yapılan çalışma toplumun psikolojik yapısına da olumlu yönde büyük katkı sağlayacak. Sabah evinden işine güzel bir caddeyi kullanarak giden vatandaş verimli bir gün geçirmek konusunda başarılı olacak" dedi. 

Başkan Karaosmanoğlu, caddenin düzenleme çalışmalarının bir bütün olduğunu söyleyerek, "Caddeden cephe alan binaların da bu çalışmaya katılması gerekiyor. Ancak bu durumda yapılan düzenleme çalışmaları bir anlam kazanıyor ve caddenin değeri daha da artıyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 18:53:23
Güncelleme :27 Şubat 2007 Salı 18:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?