2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Güzergah ihlali yapan minibüslere ceza

Gebze-Harem arasında yolcu taşıyan minibüsler, vatandaştan gelen çok sayıda şikayet üzerine trafik polislerince denetlendi. Güzergah ihlali yapan minibüslere ceza kesildi. 

Gebze-Harem arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin daha hızlı dönmek ve daha fazla yolcu almak için yaptığı güzergah ihlali vatandaşın tepkisine sebep oldu. Şikayetler üzerine trafik ekiplerince Trafo kavşağında yapılan uygulamada güzergah ihlalinde bulunan bazı hat şoförlerinin minibüsleri bağlandı. Harem minibüslerinin daha fazla yolcu almak için güzergahını kullanmadığından şikayetçi olan vatandaşlar, "Gebze'ye girmeden geri dönüyorlar. Diğerinden önce gidip daha fazla yolcu almaya çalışıyorlar. Minibüsün içinde hava alacak yer kalmıyor. Araçta bir iki yolcu varsa son durak deyip Gebze girişinde bir yerlerde indirip geri dönüyorlar. Ya da yolu kısaltmak için Gebze içinde farklı yollardan gidiyorlar. Onlar daha fazla para kazanacaksa bizim günahımız ne" diye tepki gösterdi. 

Ara sokaklardan Gebze Ticaret Odası'nın önüne çıkan çok sayıda minibüse ceza kesildi. Yetkililer, vatandaşların bu konuda bilinçli olmalarını, güzergahını ihlal eden ya da Gebze'ye girmeden geri dönen bütün hat minibüslerini şikayet etmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?