2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Hastane çalışanları yol kapattı

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde bulunan Devlet Hastanesi çalışanları, dün hastane önünde bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan arkadaşlarına destek olmak için hastane önündeki caddeyi trafiğe kapatarak, yolda önlem alınmasını istedi. 

Dr. Zeki Acar Caddesi üzerindeki Gebze Devlet Hastanesi önünde dün meydana gelen trafik kazasında, hastanede temizlik işçisi olarak çalışan Dilek Taşdemir (27), 41 L 5071 plakalı Ufuk K. kontrolündeki kereste yüklü transit minibüsün çarpması sonucu yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi devam eden Taşdemir için mesai arkadaşları hastane önündeki caddeyi trafiğe kapattı. Caddede hiçbir trafik önleminin alınmadığını ve yolun birçok kazaya sahne olduğunu söyleyen hastane çalışanları, "Nöbetine gelmekte olan bir arkadaşımız hastanenin acil girişinin hemen önünde bir aracın çarpması sonucu yaralanmış ve yoğun bakımda hayat mücadelesi vermektedir. Hiçbir önlem ve engelin olmadığı yol birçok kazaya gebe. Bu ihmaldir. Önlem alınmadıkça bu yolda daha çok kaza yaşanacaktır" dedi. 

Dilek Taşdemir'in ciğerlerinin patladığını ve beyninde büyük bir hasar olduğunu ifade eden ağabeyi Nihat Alma, "Hastanenin önünden 180 kilometre hızla kereste dolu bir minibüs nasıl geçiyor anlamadım. Sürücüsünü gözaltına almışlar, ama benim kardeşim bu hale geldikten sonra neye yarar. Doktorlar yaşama şansının çok az olduğunu söylüyor" diye konuştu. 

Basın açıklamasını yapan Burhan Usta isimli doktor ise, açıklamanın ardından trafiği engellemek ve izinsiz gösteri düzenlemekten gözaltına alındı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 16:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?