30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Hastanede kürtaj kavgası

DAHA önce Sakarya’da bir hastanede kürtaj yaptırdıktan sonra şiddetli ağrı ve kanaması olduğu için Önce Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, daha sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedilen 43 yaşındaki Zuhal Tozal, kendisiyle ilgilenilmediğini ileri sürerek hastaneyi birbirine kattı. Hastanede 6 saat bekletildikten sonra bir kez daha kürtaj uygulandıktan sonra dışarı atıldığını ileri süren Zuhal Tozal’ın iddialarına karşılık, hastane yetkilileri ise yeniden kürtaj yapmadıklarını, sadece tedavi uyguladıklarını ileri sürdü. 

Sakarya’da 26 Şubat 2007 tarihinde kürtaj olduktan sonra şiddetli ağrı çeken, kanaması da olan Zuhal Tozal Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kanama durdurulamayınca dün akşam Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildi. Burada bir süre sonra gereken müdehale yapılan Zuhal Tozal daha sonra taburcu edildi. 

Ancak hastane dışına çıkarılan Zuhal Tozal, kendisine 6 saat bekletildikten sonra müdahale edildiğini, ayrıca ikinci kez kürtaj uygulandığını ileri sürerek hastaneyi birbirine kattı. “Üniversitedeki doktorlara derdimi anlatmama rağmen doğumhanede bir kez daha kürtaj yaptılar. Daha sonra da itiraz etmeme rağmen bana kötü muamele yaparak hastane dışına attılar. Sabaha kadar soğukta bekledim. Hastane Müdürü ve doktorlardan şikayetçiyim'' diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise Zuhal Tozal’ın iddialarını yalanladı. Yetkililer, gerekli tedavinin uygulandığını belirterek, “Hastanın kanaması ile ilgili gerekli tedavi uygulandı. Yeniden kürtaj da yapılmadı. Biz hiç bir zaman kimseyi hastane dışına atmadık ve atmayız. Neden böyle davrandığını bizde anlamış değiliz'' diye konuştu.
milliyet
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 14:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?