2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Hastanede siyanür paniği

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde faaliyet gösteren Ateş Metal Fabrikası’nda çalışan 4 temizlik işçisinin siyanür zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldıkları Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin bir binası karantinaya alındı. Olayın meydana geldiği fabrikanın sahibi ise, olayın tuz ruhundan kaynaklandığını, siylanürle alakası olmadığını söyledi.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Atakan Özkan bu sabah saat 08.00 sıralarında hastaneye kimyasal zehirlenme şüphesiyle işçiler Timur Ateş, Cengiz Çetin, Hüseyin Aksu ve İsmail Kırömeroğlu'nun getirildiğini, başta hastalara rutin kimyasal zehirlenme ile ilgili müdahelenin yapıldığını söyledi. Daha sonra hastaları getiren arkadaşlarından birinin “siyanur zehirlenmesi” olduğunu söylemesi üzerine başta acil bölümü olmak üzere hastanenin boşaltılarak sadece müdahale ekibini bıraktıklarını kaydeden Dr. Atakan Özkan şöyle devam etti:

“Zehirlenme merkezi, 112 Acil ve Gebze ilçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın da desteği ile hastalara gerekli müdaheleleri yaptık. Öncelikle hastaları bulaştıkları kimyasaldan arındırmak için yıkadık. Daha sonra karantinaya aldığımız hastalara gerekli tüm tıbbi müdahleyi gerçekleştirdik. Sağlık durumları iyiye giden hastalarımızı Darıca Devlet Hastanesi’nde özel olarak hazırlanmış karantina odalarına sevkettik. Son aldığımız bilgilere göre sağlık durumları iyi.”

HASTALAR VE SAĞLIK EKİBİNE ÖZEL TEMİZLİK

Hastane personeli ile de herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Dr. Atakan Özkan, “Hastalara özel önlemler alarak müdahale edildi. Her ihtimale karşı müdahaleyi yapan ekibimiz de kimyasal zehirlenmeye karşı yıkandı. Müdahale alanları da dezenfekte edilip yıkandıktan sonra hastanemiz saat 16.00 gibi normal hizmet vermeye başladı” diye konuştu.

Fatih Devlet Hastanesi’nde gerekli müdahale yapıldıktan sonra Timur Ateş, Cengiz Çetin, Hüseyin Aksu ve İsmail Kırömeroğlu Darıca Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek karantina odalarına yerleştirildi.

FABRİKA SAHİBİNE GÖRE TUZ RUHU

Olayın meydana geldiği Ateş Metal Kalıp Fabrikası’nın sahibi İhsan Ateş ise gazetecilere yaptığı açıklamada kesinlikle siyanür olmadığını belirtirken, işçilerin fabrika içersinde bulunan su tankını temizlemek için içine girdiklerini ve tuz ruhu kullanmaları sonucu fenalaşıp bayıldıklarını ileri sürdü. Kendilerinin, fenalaşan işçileri tankın kenarını keserek dışarı çıkardıklarını ve hastaneye götürdüklerini belirten İhsan Ateş, “Kesinlikle siyanürden zehirlenme yok. Bu siyanür olayı hastanenin bir doktoru tarafından ortaya atılmış ve abartılarak dile getirilmiş. Ben siyanür olayına çok üzüldüm. Çünkü bir çok acil hasta, hastanenin karantinaya alınmasından dolayı başka hastanelere sevk edildi. Keşke hastane yetkilileri bize danışıp olay hakkında bilgi alsalardı” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 18:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?