30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Hayvan ve bitki atıklarından biyogaz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplantıda biogaz projesi tanıtıldı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda gerçekleştirilen Biogaz projesinin tanıtım toplantısına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜBİTAK MAM Kimya ve Çevre Müdürü Mustafa Tırız, Kocaeli, Akdeniz, Süleyman Demirel ve Ege Üniversitelerinden öğretim üyeleri ile Daire müdürleri katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, "Enerji kaynaklarının günden güne tükenmekte olduğu yerküremizde, alternatif enerji kaynakları giderek daha fazla önem kazanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bunun önemini kavrayarak Tübitak Marmara Araştırma Merkezi ve 4 seçkin üniversitenin katılımıyla Türkiye'de bir örneği olmayan pilot bir projeye imza atmaktan dolayı mutluyum" şeklinde konuştu. 

Rektör Sezer Komsuoğlu da konuşmasında, görevi geldikten sonra ilk defa büyük ve önemli bir projeye imza atmaktan dolayı mutlu olduğunu, projenin Kocaeli açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Çevre Müdürü Mustafa Tırız da Tübitak olarak projeye gerekli desteği vereceklerini, kurumların işbirliğinin projenin oluşmasından büyük fayda sağladığını söyledi. Kocaeli ilinde kümes hayvanları, büyükbaş hayvanların atıkları ve bitki atıklarının kullanımıyla hayata geçirilecek biyogaz projesi 36 ayda tamamlanacak ve proje 5 milyon 700 Bin YTL'ye mal olacak.
iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 13:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ertan yağcı IP: 85.108.36.xxx Tarih : 3.05.2007 11:35:49
bu neki daha güzel şeyler olacak yeterki önümüzden çekilsinler saygılarımla