30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Hayvanat Bahçesi'nin ikiz konukları

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Darıca beldesindeki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin son konukları ikiz kardeş olan Bengal kaplanları oldu. 

Her geçen gün parktaki hayvan türlerini zenginleştirmeyi sürdüren Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin son konukları, parkta daha önce bulunmayan ikiz Bengal kaplanları oldu. Kahramanmaraş'ta bulunan Özel Sezal Hayvanat Bahçesi'nden 15 bin YTL'ye satın alınan, "Polat" ve "Elif" isimli 9 aylık ikiz kaplanlar, bugün karayoluyla parka getirildi. Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'ndeki özel yerlerine bugün büyük bir itinayla konulan kaplanlar arasında sunum yapmak isteyen muhabirler, kaplanların kükremeleri yüzünden korku dolu anlar yaşadı. 

Anavatanları Asya ve Çin olan Bengal kaplanları, doğada tek başlarına avlanıyorlar ve genelde geyik, yaban domuzu ve manda gibi orta büyüklükteki hayvanlarla ve büyük boyutlu otçullarla besleniyor. Yaklaşık 14-15 sene kadar yaşayan kaplanlar, postu için en çok öldürülen hayvanlar arasında birinci sırada yer alıyor. 

Ayrıca, kemikleri ve neredeyse bütün vücut parçaları, geleneksel Çin tıbbında, ağrı kesiciden, afrodizyaklara kadar değişen bir alanda kullanılıyor. Kaçak avlanma ve ortamlarının yok olması sonucu 9 kaplan türünden 3'ünün nesli yok olurken, 1950'lerde 100 bin olan kaplan sayısı şimdilerde 5 binlere kadar düşmüş bulunuyor.
iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 23:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin seven IP: 88.251.171.xxx Tarih : 24.04.2007 09:11:26
bu hayvanat bahçasinde emeği geçen tüm görevlileri başarılarından dolayı tebrik ederim.mayıs ayında biz o güzel mekanı kapaklı gazi ilköğretim okulu olarak ziyarete geleceğiz.saygılarımı sunarım. başarılarınızın devamını temenni ederim. tekirdağ/çerkezköy