2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Her bağış, bir gülümseme'

Kızılay İzmit Şubesi, başlattığı "Her bağış, bir gülümseme" kampanyası ile hayırseverlerden topladığı her 40 YTL için bir ihtiyac sahibine erzak paketi verecek. 

Ramazana kısa bir süre kala Kızılay İzmit Şubesi anlamlı bir kampanya başlatarak ihtiyaç sahiplerine destek olmaya hazırlanıyor. "Kocaeli'nde kimse aç kalmasın, bereketli sofralar her evde kurulsun. İftar mutluluğunu herkes yaşasın" diye yola çıktıklarını belirten Kızılay İzmit Şubesi Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan kampanyasında yardımsever insanların merhamet elini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Şişmanoğlu, "Her bağış, bir gülümseme" sloganıyla başlayacak olan yardım kampanyası bir ay süreyle devam edecektir. Vatandaşların 40 YTL'lik bağışları ile hazırlanacak gıda kolileri ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarını şenlendirecek. Kızılay bu yılda Kocaeli halkına güveniyor. Tokken aç insanları düşünenlerin hislerine tercüman olan ve hayırveser vatandaşların bağışını, muhtaç insanlara ulaştırmada köprü vazifesi üstlenen Kızılay 40 YTL'lik yardım kolilerini teslim etmek için sabırsızlanıyor. Siz mükellef sofralarda iftar yaparken, yediklerinizin tadını dahi bilmeyen, çorbasına bandıracak bir ekmek bulduğu için şükreden milyonları unutmayın" dedi. 

"AFET DEPOSUNUN YAPILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ" 

Afet sonrasında yardımların daha çabuk ve hızlı ulaşabilmesi için ihtiyac olan depoyu bir türlü yapamadıklarını söyleyen Şişmanoğlu, "Yapamadığımız tek şey bu. Gelecekte İstanbul'da olabilecek muhtemel bir afetten her zaman bahsediliyor. Kocaelin'de uzun bir süre afet olmayacağı söylensede, bu halk 17 Ağustos depreminin korkusu yeni yeni üzerinden atıyor. İstanbul'da olacak bir afet Kocaeli'yi ufak da olsa etkileyecektir. Halkımız gecelerini sokakta geçerecektir ve bizden kalmak için yer talep edenler olacaktır. Sapanca yolu üzerinde 30 dönüm bir arsa bulundu. Bunun devir işlemleri yaklaşık bir yıldan beri gerçekleştirilemedi. Bu alanda yapılacak merkez sadece afet merkezi olmyacaktır. Akom da oraya taşınacak ve bütün birimler aynı merkezde olacaktır. Bütün depoların orda olması iyi olacaktır. Beklentimiz o deponun içini doldurmak. Bizim o deponun içini dolduracak malzememiz mevcuttur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 13:45:41
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 13:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?