8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Hereke Belediyesi'nin kadrolu 'inek kovucusu' oldu

Belediyede geçici işçi olarak çalışan Mustafa Şeker, mesai saatinin başlamasıyla birlikte soluğu kalıcı konutlar bölgesinde alarak akşama kadar inek kovalıyor. Vatandaşların bahçesine giren ve zarar veren inekler için bir işçiyi görevlendirdiklerini belirten Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, Mustafa Şeker’in tüm gün mesaisini kalıcı konut bölgesinde inek kovalayarak geçirdiğini söyledi. Başkan Maçil, "Uzun zamandır kalıcı konutlar bölgesinde yaşayan vatandaşlardan inek istilasına uğradıklarına dair şikayetler alıyorduk. Gerek bağa, bahçeye giren, gerekse çevre düzenleme alanına zarar veren inekler için bir kişiyi görevlendirdik. Mesai saatinin başlamasıyla birlikte konutlar bölgesine giden arkadaşımız, inek sahiplerinin duyarlı davranmaması nedeniyle zor anlar yaşıyor" dedi.

Konut çevresindeki park ve bahçelere dadanan inekleri tüm gün kovaladığını belirten Mustafa Şeker ise "Elimde sopa ile inekleri kovalıyorum. Hayvan sahiplerini defalarca uyarmamıza rağmen konuyla duyarlı değiller. Sabahtan akşama kadar onların kontrollerini ben yapıyorum. Her gün 50 ile 60 civarında inekle boğuşuyorum. Belediyede çalışmama rağmen buraların temizliğinden, güvenliğinden ben sorumluyum" diye konuştu.

iha-hereke
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 10:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaya eskin IP: 195.87.83.xxx Tarih : 9.10.2007 22:43:24

evet dogrudur konutları inekler istila etmiş durumda fakat sadece inekler degil atlar,koyunlarda var aynı ali babanın çiftligi gibi.birde bunun yanında belediyenin konulara ilgisizliginide ekleyebiliriz.elektrik direklerinin bazıları yamuk çogu yanmıyor yananlar gündüz sönmüyor,çevre çok pis,çocuk parkları harap durumda,çevre düzenlemesi diye birşey yok bu konulara ilgi gösterilirse çok seviniriz.