5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Heyelan tehlikesine dikkat!

KOCAELİ'DE HEYELAN DEHŞETİ

Kocaeli'de sağanak yağmurun etkisiyle üzerine yol çöken 3 ev yıkılırken, bir kişi yaralandı.

Terzi Bayırı mevkii Kale Sokak'ta sağanak yağmurun ardından heyelan meydana geldi. Kayan yol, 3 evin üzerine yıkıldı. Evlerin içinde kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Heyelan esnasında arabasıyla yoldan geçmekte olan Şahin Alkan (27) isimli genç ise hafif yaralandı.

Akşam saatlerinde meydana gelen heyelan paniğe sebep oldu. Gece geç saatlere kadar olay yerinde incelemeler sürerken, bölgede bulunan 15 ev heyelan tehlikesi sebebiyle yetkililer tarafından tahliye edildi. Heyelan dolayısıyla çevre sakinleri tedirgin.

Olaydan yaralı olarak kurtulan Şahin Alkan, "Dün akşam saat 18:00 sıralarıydı. İşten gelmiştim, yorgundum. O esnada evden sesler gelmeye başladı. Bu yolda önceden de sıkıntı vardı. Talebimiz üzerine büyükşehirden yetkililer geldi, dolgu yaptılar. Ama bu dolgu yolu daha beter yaptı. Yağmur yağınca sesler gelmeye başladı, daha sonra yol deprem olmuş gibi çöktü. Ben arabanın içindeydim, arabayla birlikte aşağı düştüm. Beni arkadaşlarım, bulunduğum yerden çıkararak hastaneye götürdüler" dedi.

Yolun altına yapılan istinat duvarının yaklaşık 2 yıl önce inşa edildiği öğrenilirken, bölgede polis, itfaiye ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekipler çalışmalarını devam ediyor.

KOCAELİ'DE HEYELAN DEHŞETİ
KOCAELİ'DE HEYELAN DEHŞETİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 12:36:04
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 12:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?