30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Hırsızın not defteri

GEBZE Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince çalıntı otomobille yakalanan 27 yaşındaki Halil Kuşaksız'ın üzerinden, daha önce yaptığı hırsızlıkların yanı sıra hırsızlık yapmayı planladığı planladığı adreslerın yazılı oylduğu not defteri çıktı.

Defterde ayrıca, çalıntı mallardan elde ettiği paranın da yazılı olduğu belirlendi.
Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Halil Kuşaksız'ı durdururken kullandığı 34 TH 4024 plakalı otomobilin iki ay önce Gebze Beylıkbağı’ndan çalındığı ve araç üzerinde kullanılan 34 EJ 75 numaralı plakanın da başka bir araçtan çalınıp bu otomobile takıldığı anlaşıldı. 

Otomobilde yapılan aramada Halil Kuşaksız'a ait not defteri bulundu. İncelemeye alınan defterdeki bilgiler polisi şaşırttı. Defterde Gebze şehir merkezinde hırsızlık için yapılan keşifler ayrıntılı olarak yer alırken, binalarla ilgili krokilerin de bulunduğu belirlendi. Defterde çeşitli işyerlerine ait çalınabilecek mallarla ilgili bilgilerin yanı sıra daha önce yapılan hırsızlıklar ve çalıntı mallardan elde edilen para miktarının da bulunduğu saptandı. Zanlının ‘Gebze keşif gezisi' başlığı altında not defterine kaydettiği bilgilerden bazıları şöyle:
1. Ev elektrikcisi leptop.
2. Postaneden sola dön, ikinci sağ sokak su ve tüp satan dükkan plazma bilgisayar.
3. Çarşıdaki berberden sonra 100 metre aşağıda kuruyemişçi sigara
4. Pastaneden sola dön sağdaki telefoncu.
Polis gözaltına alınan hırsızlık zanlısıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
milliyet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 18:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?