6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Hırsızlık çetesine 7 ilde şafak baskını

POLİSTEN HIRSIZLIK ÇETESİNE 7 İLDE ŞAFAK BASKINI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 7 ilde gerçekleştirdikleri operasyonla bir hırsızlık çetesini çökertti. Çetenin Diyarbakır'dan getirdiği zayıf ve çevik gençlere kısa süreli eğitimin ardından hırsızlık yaptırdığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul, Artvin, Sakarya, Düzce, Yalova, Bursa ve Kocaeli'de 5 ay süren teknik takibin ardından 12 ayrı noktaya yapılan şafak baskını ile 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan çete lideri H.A. (33) ile Ş.A., C.T., M.Y., S.N., M.M., A.Ö., E.Y., H.A., A.T., C..E., Ş.G., S.A., S.C. ve F.C, suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında hırsızlık yapmak, hırsızlık mallarını satmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılarla birlikte 16 adet cep telefonu, 4 adet hard disk, 2

bilgisayar kasası, 3 laptop, 1 modem, 22 adet sim kart, 56 adet CD, 2 adet 100 bin TL'lik çek, 3 adet 500 TL'lik senet, 2 adet boş çek koçanı, 7 adet fotoğraf makinası, 12 kol saati, 2 DVD oynatıcı, 3 adet dijital kamera, 2 adet el telsizi, 1 adet altın kolye ve yüzük, kapı açmaya yarayan aletler, 14 adet 9 mm mermi ele geçirildi.

Çetenin pek çok hırsızlık olayına karıştığı öğrenildi. Çete lideri H.A.'nın Diyarbakır'dan özellikle hırsızlık yapabilecek zayıf ve çevik çocukları Kocaeli'ne getirerek, kapı açma ve camdan girme tekniklerini öğrettikten sonra hırsızlığa zorladığı tespit edildi. Çete liderinin İzmit'teki kahvehanesinde bir araya gelen çete üyelerinin, soyacakları yerleri burada kararlaştırdıktan sonra soyguna çıktıkları öğrenildi. Çetenin bazı üyeleri yakalanınca Diyarbakır'dan yeni elemanlar temin edildiği ileri

sürüldü. Çetenin turneye çıkar gibi bir arabaya doluşup, hedef olarak seçtikleri şehre gidene kadar yol üstündeki yerlerde soygun yaptığı, girdikleri evlerden özellikle altın gibi ziynet eşyalarını çalıp, bunları ertesi gün bir başka şehirde paraya çevirdiği bildirildi.

İlkokul mezunu olan çete lideri H.A.'nın sevgilisi A.T'nin (31) üniversite mezunu olduğu ve İngilizce bildiği, ayrıca çetenin muhasebesini tuttuğu da öğrenildi. Çetenin şimdiye kadar 20'ye yakın hırsızlık olayına karıştığı, ellerine çorap giyerek geride parmak izi bırakmadıkları için yaptıkları pek çok soygunun ise ortaya çıkarılamadı bildirildi.

POLİSTEN HIRSIZLIK ÇETESİNE 7 İLDE ŞAFAK BASKINI
POLİSTEN HIRSIZLIK ÇETESİNE 7 İLDE ŞAFAK BASKINI
POLİSTEN HIRSIZLIK ÇETESİNE 7 İLDE ŞAFAK BASKINI
POLİSTEN HIRSIZLIK ÇETESİNE 7 İLDE ŞAFAK BASKINI
POLİSTEN HIRSIZLIK ÇETESİNE 7 İLDE ŞAFAK BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 11:44:03
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 18:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?