8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Hurdacılar mühürlendi

İzmit'te mahalle aralarında faaliyet gösteren hurdacılar, İzmit Belediyesi tarafından mühürlendi. Belediyenin Ruhsat Denetim Müdürü Erdoğan Alkan'ın verdiği bilgiye göre, özellikle Bekirpaşa bölgesinde mahalle aralarında faaliyet gösteren ve vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan hurdacılara şehir dışına çıkmaları için verilen süre doldu. 

Erdoğan Alkan, kent estetiğine uymayan, görsel ve gürültü kirliliği oluşturan hurdacılar için başta İzmit Belediyesi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre Müdürlüğü'ne uzun zamandır yoğun şikayetler geldiğini belirterek" Vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine hurdacılarla defalarca toplantılar yapılıp, mahalle aralarından taşınmalarını söylemiştik. Kendilerine yazılı tebligatlarda bulunup 6 ay süre vermiştik. Bu süre dolmasına rağmen mahalle aralarında faaliyetlerine devam eden 16 hurdacı mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir" dedi. 

İzmit Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Alkan, hurdacıların tek çatı altına toplanması yönünde Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje yürütüldüğünü de ifade ederek, "Solaklar yolu İZAYDAŞ karşısında alt ve üstyapısı, sosyal donatısı olan 11 bin 520 metrekarelik bir alan üzerine hurdacılar sitesi yapılması söz konusu. Bu konudaki çalışmaların bir an önce tamamlanıp İzmit'teki bütün hurdacıları tek çatı altına toplamak istiyoruz" şeklinde konuştu. - 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2012 Perşembe 20:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?