2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Hurşit Tolon da hasteneye kaldırıldı

Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan ve Kandıra Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon (66) da hastaneye kaldırıldı. 

Cezaevinde rahatsızlanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tolon'un rahatsızlığı ile ilgili açıklama yapılmadı.

Bu arada, Tolon'un kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

SİLAH ARKADAŞINI TOLON KURTARMIŞTI



Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 17 Eylül Çarşamba günü, hipertansiyona bağlı olarak dengesini kaybederek düşen ve beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur da hastaneye kaldırılmıştı. Orgeneral Şener Eruygur’u, düştüğünü duyan silah ve şimdi de cezaevi arkadaşı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un anında müdahalesi kurtarmıştı. Uyurken düşme sesini duyarak derhal infaz koruma memurlarına haber veren Tolon sayesinde, Eruygur zaman kaybedilmeden hastaneye kaldırılmıştı. 

"Tolon sağlamdır" belgesi sahte çıktı

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan ve halen Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, sağlık nedeniyle tahliyesine gerek olmadığını kanıtlamak için Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nin (GATA) verildiği iddia edilen ve internet sitelerinde dolaşan raporun sahte olduğu ortaya çıktı.


GATA'dan verildiği öne sürülen rapor, değişik birimlere dağıtılırken, Tolon'un avukatı İlkay Sezer, "hurriyet.com.tr"ye yaptığı açıklamada, "İnternet sitelerinde dolaşan Hurşit Tolon ile ile ilgili rapor sahtedir, gerçeğini mahkemeye ibraz ettik" dedi.


Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un cezaevinde beyin kanaması geçirmesinin ardından, Tolon'un da sağlığından endişe ettiklerini belirten Sezer, daha önce mahkemeye sağlık durumuyla ilgili rapor sunduklarını ifade etti. Sezer, Tolon'un yaşı, sosyal durumu ve sağlık nedenleriyle tutuksuz yargılanmasını talep ettiklerini, bu isteklerini yineleyeceklerini söyledi.

GATA'nın adı kullanıldı

Tolon'un sağlık nedeniyle serbest kalmasını önlemek ve tahliye halinde kamuoyunda soru işaretleri yaratmak için harekete geçildiğini ifade eden Sezer, bu amaçla GATA'nın adı kullanılarak, sahte belge üretildiğini bildirdi.

Hürriyet/Saygı ÖZTÜRK
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 10:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saim uludag IP: 87.210.1.xxx Tarih : 24.09.2008 11:16:09

Ergenekon olayi bu iki pasanin ustune birakilacak boylecene herseyin ustu ortulecek tamamen provakasyon kokuyo cok dusundurucu arka arkaya iki pasa hastanelik oluyor takdir sizlerin ey millet