30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

İçtikleri çorbadan zehirlendiler : 3 ölü

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde içtikleri çorbadan zehirlenen ailenin 3. ferdi de hayatını kaybetti. 

Kandıra'nın Döngelli köyünde oturan Çelebi ailesi, çorbadan zehirlendi. Sami Çelebi (74), oğlu Yılmaz (44), torunları Şener (23) ve Nuray (12) ile gelini Hatice Çelebi'nin hazırladığı çorbadan içti. Yemeğin ardından fenalaşan Sami, Yılmaz, Şener ve Nuray Çelebi önce Kandıra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sami Çelebi yolda hayatını kaybederken, Yılmaz Çelebi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nuray Çelebi ise Sakarya'da özel bir hastaneye kaldırıldı. Şener Çelebi, Kandıra Devlet Hastanesi'nden yapılan tedavisinin ardından taburcu edilirken, babası Yılmaz Çelebi kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Kocaeli Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığı için Sakarya'ya kaldırılan Nuray Çelebi ise babasından 1 gün sonra hayatını kaybetti. Genç kızın cenazesi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan otopsinin ardından Nuray Çelebi'nin cenazesi Döngelli köyüne getirildi. 

Anne Hatice Çelebi, kızının tabutunun başında fenalık geçirirken, Nuray'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Yemeği yapan anne Hatice Çelebi'nin hazır çorba ile fare zehrini karıştırmış olabileceği iddia edildi. Yapılan çorbadan bir kaşık alan Şener Çelebi'nin daha sonra içmediği, ancak hayatını kaybeden aile fertleri Sami, Yılmaz ve Nuray'ın çorbadan epey içtikleri, annenin ise aç olmadığı için hiç içmediği öğrenildi. Çorbanın tadının acı olması sebebiyle daha sonra evin önündeki köpeğe verildiği, çorbayı yiyen köpeğin hemen öldüğü gelen bilgiler arasında. Olay ile ilgili soruşturma açan savcılık Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporları bekliyor.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 13:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?