2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İDO'dan bayram hazırlığı

KURBAN Bayramını İstanbul dışında geçirecek olanların yola çıkacak olması nedeniyle yarın öğlenden sonra karayolları ve ile bazı deniz hatlarında yoğunluk bekleniyor.

Karayollarında, Karayolları ve Emniyet Müdürlüğü’nün trafik ekipleri her türlü önlemi alırken, İDO da bazı hatlara ek seferler koyup feribot sayılarını artırdı. 

Pazartesi günü başlayacak bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin bir kısmının yarın akşam saatlerinde mesai bitimiyle birlikte yola çıkması bekleniyor. İstanbul’u Anadolu’ya bağlı köprü konumundaki Kocaeli tüm yolların kesişme noktası olduğundan özellikle akşam saatlerinden itibaren TEM Kocaeli geçişi, D-100 Karayolu, İzmit-Yalova arası E-130 karayolu ise Adapazarı’nı, Eskişehir ve Antalya’ya bağlayan E- 124 Karayolu’nda hareketlilik bekleniyor.

YOLLARDA ONARIMLAR BİTTİ

Karayolları ekipleri, bayram trafiğinde sıkıntı yaşanmaması için birçok noktadaki bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Özellikle bir süre sürücülerin büyük sıkıntı yaşadıkları TEM’in Kocaeli geçişindeki Dilovası ve Gültepe tünellerindeki onarım çalışmaları tamamlanarak yolun tüm şeritleri ulaşıma açıldı.

İDO’DAN EK SEFER VE VAPUR TAKVİYESİ

Bu arada İDO da birçok deniz hattına yarından itibaren uygulamaya konulmak üzere ek seferler, feribot takviyesi yaptı.

İDO yetkililerinden alınan bilgiye göre İstanbul’dan Bursa ve İzmir istikametine gidecek olanların tercih ettiği Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular’daki feribot hattında, normalde 6-7 feribot çalışırken, yarından itibaren bu hatta 13 feribot çalışacak.

5 Aralık ile 15 Aralık tarihleri arasındaki uygulama ile Yenikapı - Bandırma ve Yenikapı - Bursa hızlı feribot hatlarına bayram süresince ek seferler konuldu.
Bayram tatili boyunca ayrıca iş günlerinde karşılıklı iki sefer olarak yapılan Yenikapı- Bursa hattı seferleri karşılıklı 5 sefer olarak yeniden düzenlendi. Aynı şekilde karşılıklı iki kez yapılan Yenikapı - Bandırma hattı yarın karşılıklı 7, 6 Aralık Cumartesi günü de karşılıklı 8 sefer olarak gerçekleştirilecek.

İDO, yine bayram süresince tarifeli olarak gerçekleştirilecek Pendik - Yalova seferlerinin yanı sıra, Yenikapı - Yalova hattına da ek sefer düzenlememesine gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?