5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

İhale yolsuzluğuna 35 gözaltı

HASTANE TEMİZLİK İHALELERİNE FESAT KARIŞTIRAN ÇETEYE 9 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından, "hastanelerin temizlik, güvenlik ve hizmet alımı ihalelerine fesat karıştırıldığı" iddiası ile 9 ayrı ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, "kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarının karşılanması için açılan hizmet alımına ilişkin ihalelere anlaşmalı veya altarnatif teklifler vermek suretiyle fesat karıştırdıkları" tespit edilen firma yöneticileri ve kamu görevlilerine yönelik; Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Bilecik, Çorum, Tokat ve Eskişehir illerinde operasyon yapıldı. Gözaltına alınan sanıkların ikametgahlarında

yapılan aramada, başka firmalara ait çok sayıda şirket kaşesi, ihale dökümanları, senetler ve ihalelere ilişkin suç unsuru içeren notlar ele geçirildi.

6 ay süren teknik takibin ardından yapılan operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Çete lideri T.C.'nin kardeşlerine ya da yakınlarına ait olan şirketleri ve birlikte çalıştıkları 10 şirket ile ihalelere girdiği iddia edildi. Zanlıların böylelikle sadece il merkezinde Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, KOÜ Tıp Fakültesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SGK, Kocaeli Devlet Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün temizlik ve güvenlik ihalelerini aldıkları öğrenildi. Zanlıların bu kurumlarda birden

fazla ihaleye girdiği ve hepsini kazandığı iddia edildi. Ayrıca zanlılar ile ilgili olarak 6 dosyanın daha bulunduğu ve incelemeye alındığı ileri sürüldü.

Zanlıların Sakarya, Çorum, İstanbul, Bursa, Tokat, Ankara ve Yozgat illerinde de yine aynı şekilde "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla dosyalarının bulunduğu ve araştırıldığı öne sürüldü. Zanlıların siyasi çevrelerini kullanarak ihalelere girdikleri, rakip firmaların bilgilerine SGK Kartepe Müdürü ve Karapürçek İlçe Mal Müdürü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda ihale şartlarına uyup uymadıklarını da öğrendikleri iddia edildi. Ayrıca zanlıların birlikte çalıştıkları ileri sürülen polisleri de kullanarak rakip firmaların herhangi bir eksik belgesi olduğunda cezai işlem uygulattığı öne sürüldü.

4 gündür emniyet müdürlüğünde tutulan ve ifadeleri alınan zanlılar T.C., kardeşi Y.C. ve C.C. ile şirketin güvenlik müdürü N.K., Kartepe SGK İlçe Müdürü A.Ö., Sakarya Karapürçek Kaymakamlığı Mal Müdürü A.K., Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi satın alma bölümünde memur olarak çalışan E.D., şirket çalışanı E.E., Ü.C., şirket çalışanlarından M.K., S.Ç., U.Ö., B.F., Ö.Y., M.A., A. A. ve T. A., sabah erken saatlerde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 11:15:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 18:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?