2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İhbar eden taksiciyi dövdüler

Kocaeli'nde, bir restoran sahibini vurmak için bindikleri taksinin sürücüsünü, kendilerini polise ihbar ettiği gerekçesiyle kaçırarak dövüp otomobilden attıkları iddia edilen 4 zanlı yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce, B.Y. (19) ve S.G. (27) isimli zanlılar, bindikleri taksiyle bir alışveriş merkezi önünde durarak, aralarında husumet bulunan restoran sahibi Raşit A.'yı kasıklarından vurdu. Zanlılar olayı gerçekleştirdikten sonra geldikleri taksiyle kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayı soruşturan polis, zanlıların bindiği taksiyi tespit ederek, taksici H.B'yi ifadesine başvurmak üzere gözaltına aldı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takip edilen iki zanlı, gözaltına alındıktan
sonra mahkemeye sevk edildi. Yaralama olayını gerçekleştirdiği öne sürülen zanlılardan S.G tutuklanarak cezaevine gönderilirken, B.Y. serbest bırakıldı. 

Serbest bırakılmasının ardından arkadaşlarını yanına alan B.Y., kendilerini polise ihbar ettiğini düşündüğü taksici H.B.'nin çalıştığı durağa gitti. Taksiciyi, "Mahkemede imzalanması gereken bir evrak var. Bize yardımcı olabilir misin?" diyerek kandıran zanlılar, otomobillerine aldıkları taksiciyi ıssız bir yere götürerek darp etmeye başladı. H.B.'yi döven zanlılar, kendisini otomobilden atarak kaçtı. Polis, taksiciyi darp eden B.Y, S.H (24), G.Ş (24) ve E.O (26) isimli 4 zanlıyı gözaltına aldı. 

Yakalanan zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından, "adam kaçırma", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve darp" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:40:12
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 17:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?