2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İhsaniye'ye muhteşem park

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele, Ulaşlı, Kavaklı sahilleri ve Sekapark'ın ardından yaptıracağı İhsaniye Parkı ile Kocaeli'ni yaşanılabilir şehirler sıralamasında bir adım daha öne taşıyacak.

İhsaniye'de mezbelelik durumda olan alanı değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, 150 bin metrekarelik alana muhteşem bir park yapmak ve halkın hizmetine sunmak için kolları sıvadı. Söz konusu parkın yapımıyla ilgili ihale, 27 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Kavaklı Sahili ile entegre olacak İhsaniye Sahil Parkı, 70 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. Futbol sahasının yapılacağı parkta, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun grupları, fitness alanı oluşturulacak. Sahile, 15 bin metrekare uzunluğunda 5 metre genişliğinde renkli baskı asfalt kullanılarak, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları yapılacak.

Bir yıla yaklaşık süre içerisinde hizmete açılacak parkla birlikte 80 bin metrekarelik Kavaklı sahiline 230 bin metrekarelik sosyal alan daha katılmış olacak. Suni dere üzerinden araç ve yaya geçişlerinin sağlanacağı iki adet köprünün yapılacağı park sahil boyunca uzanacak. 10 adet kamelyanın da bulunacağı parka, aydınlatma ve sulama sistemi de kurulacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 15:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?