2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İlaçlama keneyi daha da arttırıyor

İzmit Belediyesi'nin Çevre Sağlık Komisyonu üyeleri son günlerde artan ve paniğe neden olan kenelerle mücadele konusunda neler yapılabileceğini tartışmak için bir araya geldi. 

Meclis üyesi Mustafa Dağ yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Metin Durmuşlar, "İlaçlama keneyi daha da arttırıyor. Çünkü ilacın da etkisi ile kenenin en büyük düşmanı karıncalar ölüyor. Kene ile mücadelede ilaçlama kesin çözüm değil. Kene ile ilgili kurumsal mücadele kadar kişisel mücadele de önemli. Kenelerin bulunduğu yeşil alanlarda daha kontrollü gezmek gibi tedbirler almak gerekir." dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda Veteriner Hekim olarak görev yapan Rauf Kadıoğlu da Büyükşehir ve İzmit Belediyesi'nin kene ile mücadele konusunda halkı bilinçlendirme ve tedbir konusunda gerekli adımları attığını belirterek, "Kene bu ülkede her zaman vardı.Yeni ortaya çıkmış değil. Kuşkusuz dikkatli olmak gerekir ama abartmamak da lazım" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?