5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

İlçe sınırlarını değiştirmeye gerek yok

MİLLETVEKİLİ AYAR, OSB'LERDEKİ SINIR MESELESİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Gebze ile Dilovası organize sanayi bölgelerindeki sıkıntıların aşılması için ilçe sınırlarını değiştirmeye gerek olmadığını söyledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, iki ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren, üç ayrı kolluk kuvvetinin asayişinden sorumlu olduğu GOSB'da ve iki ilçe sınırlarına yayılan DOSB'daki sınırdan kaynaklı sorunların giderilmesi için ilçe sınırlarının değiştirilmesinin şart olmadığını savundu. Ayar, yüzde 5'lık kısmı Çayırova'da, yüzde 95'lık kısmı Gebze'de kalan GOSB ile yüzde 85'lık kısmı Dilovası'nda yüzde 15'lık kısmı Gebze'de kalan DOSB'daki ilçe sınırlarından kaynaklı sıkıntıların giderilmesi için yapılacak çalışmaların ilçe sınırlarına dokunulmadan yapılması gerektiğini söyledi.

Ayar şöyle konuştu: "İlçe sınırlarını değiştirmek o kadar kolay değil. Evet bu iki bölgede sınırlardan kaynaklı sıkıntılar var. Bunun yaşanmaması için çalışma yapılması gerekiyor. Ancak hemen akla ilçe sınırlarını değiştirmek gelmesin. İlçe sınırları değiştirmek öyle kolay değil. Yasa değişikliği gerekiyor. Onun da gerçekleşmesi pek mümkün değil. Farklı çözüm yolları aranmalı."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:19:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 18:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?