30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

İlk Türk spor otomobili Kocaeli'de

Kendi sınıfında Türkiye'de bir ilk olan Türk spor otomobili ETOX Kocaeli'de tanıtıldı. 

Kocaeli NCİTY Alışveriş Merkezi'nde halkla buluşan ETOX' a büyük ilgi gösterildi. Otomobilin tasarımcısı Tarkan Ustael'in de katıldığı tanıtımda, aracın donanımı, gücü ve özellikleri hakkında bilgiler verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Otomotiv Teknolojileri Araştırma Merkezi'de testlerden başarılı olarak çıkan ETOX daha sportif bir kullanım için 2 ayrı motor seçeneğiyle üretildi. Türk aile yapısı düşünülerek tasarlanan otomobil, diğer spor otomobillerde bulunmayan geniş bir bagaj hacmine sahip. 2 kapılı ve 4 kişilik geniş iç mekana sahip otomobilin tasarımında protip aşaması da dahil olmak üzere 46 kişinin görev aldığı ve toplam 14 ay sürdüğü öğrenildi.
 
Aracın tasarımını ise Kocaeli'de faaliyet gösteren Otomotiv Dizayn İşlem Merkezi üstlendi. İlk Türk spor otomobili olarak satışa sunulacak olan ETOX'un diğer spor otomobillerinden bir farkının da altının biraz daha yüksek olması. ETOX'un basına tanıtımında konuşan Tarkan Ustael, 2004 yılından bu yana tasarım aşamasıyla birlikte bir süreç izlediklerini, otomobile gösterilen alakadan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Öte yandan aracın 75 bin YTL den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buse yalcin IP: 74.227.76.xxx Tarih : 11.12.2007 01:09:00

Araba super gozukuyor, mutalaka gidip bakicam.Bu arada sezon olan tum urunlerin Amerika'dan ithal gelip birinci elden oldugu icin fiyatlarinin sezon sonu fiyatlari olarak satilacagi bir magaza acilagini duydum NCity de. Bilgisi olan var mi?Guess marka canta hastasiyimda :)