3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

'İmarsızsa, camiye bile izin vermeyiz'

İzmit Yenişehir Mahallesi’nin Yahya Kaptan girişi mevkiinde yaptırılacak Şeyhülislam Mollafenari Camii’nin temeli önceki gün törenle atıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, imara aykırı bina yapmak isteyenlere uyarıda bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Arabacı, İl Müftüsü Hikmet Kutlu ile çok sayıda belediye başkanı ve davetlinin katıldığı törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Derme çatma mabetler Müslümanlara yakışmıyor” dedi.

Camilerin çevre düzeni ve yapılarıyla da örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydeden Karaosmanoğlu, bu nedenle dernek yöneticilerini kutladı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Kocaeli’nin deprem felaketlerine maruz kalmış bir bölgede bulunması nedeniyle, ister cami ister ev olsun imar izni olmaya hiçbir yapıya müsaade etmeyeceklerini söyledi. Karaosmanoğlu, “Biz bu kentin vatandaşımıza yakışır bir kent olması için uğraşıyoruz. Onun için kimse imara aykırı yapı yapmaya kalkışmasın. Bu cami bile olsa izin vermeyiz” uyarısında bulundu.

SİRKECİ’DEKİ CAMİNİN BENZERİ

Osmanlı mimarisinden esinlenen caminin projesini İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aydın Yüksel çizdi. Diyanet Vakfı’na ait arazi üzerinde iki yıl içersinde hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılacak olan cami, 200 metrekare zemin üzerine iki katlı olarak inşa edilecek. Ataman Taşer’in başkanı olduğu dernek tarafından yaptırılacak 300 kişilik camide, avlu, müştemilat, kültür merkezi, konferans, düğün salonu ve kütüphane bulunacak. Cami, İstanbul Sirkeci Garı’ndaki Merzifonlu Karamustafa Paşa Camii’nin bir benzeri olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 19:56:34
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 10:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?