2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İngiltere'den temizlik laboratuvarı

Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu'nda Çevre ve Temizlik Hizmetleri Programı öğrencilerine yönelik temizlik uygulama laboratuvarı açıldı.

Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu'nda geçen yıl açılan temizlik ve atık değerlendirme sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlayan Çevre ve Temizlik Hizmetleri Programı öğrencilerine teorik bilgilerinin yanı sıra uygulama yapabilecekleri laboratuvar hizmete girdi. Hereke Marshall Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, sponsorlara katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Komsuoğlu, öğrencilere hitaben, "Bu programlar sizin için açılıyor. Kocaeli Üniversitesi kurulduğundan bu yana sürekli bir artışla meslek yüksekokulu açıyor. Meslek yüksekokulu eğitimine en çok önem veren üniversiteyiz. Sizler iyi yetişirseniz Türkiye'nin önü açılır. Mesleğinizde hangi alana hitap ediyorsanız onu iyi öğrenin. Burada okuduğunuz iki yılı çok iyi değerlendirin" dedi. 

Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Hıdır Akpınar, meslek yüksekokullarında 12 programda 4000 öğrenciye eğitim verildiğini belirterek, "Çevre Temizlik Hizmetleri gibi farklı programlar açılırken sektör üniversite işbirliğine önem veriyoruz. Öğrencilerimiz bu sektörlerle beraber çalışacaklar. Balabanlı ve Numatic ile sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında 3 yönetici burada 2 öğretim görevlisine eğitim verdi. Sektör - üniversite işbirliğinin artarak gelişmesini temenni ediyorum" diye konuştu. 

Balabanlı firmasının CEO'su Tuğsavul Balabanlı, bütün dünyada temizlik elemanlarının en yüksek ücretleri aldığını, bizde durumun maalesef böyle olmadığını ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan çalışmalarımız yürüyemedi. Biz de üniversiteye böyle bir talebimiz olduğunu bildirdik, onlar da sıcak baktı. Bizlerde laboratuvarın kurulmasında yardımcı olduk. Umarım bundan sonra buradan mezun olanlar aranan elaman olur" şeklinde konuştu. 

Numatic firmasından Nigel Wotton, "Dünyanın en büyük ve Türkiye'nin en büyük temizlik firmasını bir araya getiren bu programın başarılı olmasını dilerim" dedi.
Açılış konuşmalarının bitmesi ile laboratuvar kurulmasına katkı sağlayan ve eğitim veren konuklara sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 16:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?