2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İnşaat mühendisi evinde ölü bulundu

Kocaeli'de, eşinden ayrı olan ve yasak aşk yaşadığı öne sürülen 38 yaşındaki inşaat mühendisi, kaldığı villada 5 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. 

Edinilen bilgiye göre olay, Yahya Kaptan Mahallesi Pekdemir Siteleri Bahçelievler Villaları'nda meydana geldi. İstanbul Şile'de oturan ve Türkiye'nin önde gelen bir inşaat firmasında inşaat mühendisliği yapan Sefa Tura (38), Goodman isimli bir firmaya Köseköy'de antrepo yapmak üzere İzmit'e geldi. İnşaat şirketinin tuttuğu villada ilişki yaşadığı bir kadınla birlikte kaldığı öne sürülen Sefa Tura'nın cesedi, çürümek üzereyken bulundu. 

10 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Tura'nın bir süredir eşinden ayrı yaşadığı ifade edilirken, geçen çarşamba günü eşine mesajla, "Beni öldürmeye geldiler" yazdığı ancak eşinin mesajı önemsemediği öğrenildi. Aradan geçen 6 günün ardından eşi Neslihan Tura, genç mühendisin ağabeylerini arayarak Tura'dan haber alamadığını söyledi ve birkaç hafta önce kredi işleri sebebiyle İstanbul'a gelen Tura'nın cüzdanını gizlice karıştırıp bulduğu Kocaeli'deki villanın adresini ağabey Doğan Tura'ya verdi. Kardeşini aramak için İzmit'e gelen Doğan Tura, villanın arka kapısını tekmeyle kırarak içeriye girdi. Kardeşinin yerdeki cesedini gören ağabey, manzara karşısında şok oldu. Durumu hemen polis ekiplerine haber veren ağabey, olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Villaya gelen ekipler, cesedin kokusu nedeniyle eve uzun süre giremedi. Genç mühendisin 34 AT 9315 plakalı aracının da çalındığı, otomobilin en son Ankara Akıncılar gişesinden geçiş yaptığı tespit edildi. 

Polis ekipleri, cinayeti mühendisin aşk yaşadığı 24 yaşındaki Sema adlı kadının birkaç kişi ile birlikte işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde dururken, şüpheli kadının Tura'yı sık sık kendisini terk ederse onu öldüreceği tehdidinde bulunduğu ve daha önce de bu yüzden intihara teşebbüs ettiği öne sürüldü. 

Genç mühendisin olay yerine gelen yakınları ve eşi gözyaşlarına hakim olamadı. Cinayet bürosu dedektifleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, kayıp olan genç kadının ve otomobilin bulunması için çalışmalar sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 12:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?